• Geursensatie voor je was en textiel
  • GRATIS verzending vanaf €60
  • Binnen 2 werkdagen verstuurd

Azijn in plaats van wasverzachter

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 10:06

Iemand heeft je vast weleens verteld dat het beter is om azijn te gebruiken in plaats van wasverzachter. En daar zijn echt goede redenen voor.

Het beschermen van je kleding

Gebruik je azijn als wasverzachter, dan wordt je kleding minder statisch en de kleur blijft behouden. Azijn verwijdert de zeepresten die je huid zouden kunnen irriteren. Mensen zijn vaak bang dat de was gaat ruiken naar azijn. Niets is minder waar. Je ruikt geen azijn meer nadat de kleding droog is. Daarnaast is het een ster in het verwijderen van vlekken en verdwijnen zweetluchtjes als sneeuw voor de zon!

Het ontkalken van je machine

Azijn zorgt ervoor dat de wasmachine ontkalkt, hierdoor gaat de wasmachine veel langer mee. Daarnaast is azijn een natuurproduct dus het is ook goed voor het milieu. En dan de laatste erg leuke bijkomstigheid: azijn is erg voordelig in de aanschaf (ongeveer 35 cent per liter)!
Hoeveel azijn je nodig hebt voor de was, is afhankelijk van het water. Begin met ongeveer een half koffiekopje.  Valt het resultaat tegen? Probeer het de volgende wasbeurt met iets meer, maar gebruik maximaal één koffiekopje. Vind je de was niet zacht genoeg, voeg ook dan iets meer toe. Ruikt je was te zurig? Dan gebruik je weer iets  te veel. Het is even puzzelen, maar als je eenmaal weet hoeveel je het beste kunt gebruiken wil je nooit meer anders.

Het toevoegen van wasparfum aan azijn

Waarschijnlijk ben je al overtuigd, maar je wilt vast nog liever een heerlijke geur. Dat kan. Als je de azijn in het bakje van de wasverzachter hebt gedaan, voeg dat onze wasparfum toe. Houd hiervoor onze tabel aan. Doordat azijn zurig is zal dit de geur van het wasparfum wel beïnvloeden en verminderen. Het advies is daarom hiermee rekening mee te houden bij de dosering van het wasparfum of het afwisselen van het wassen met wasmiddel de ene keer en de andere keer wasmiddel, azijn en wasparfum.

Zachtheid en een heerlijke geur gegarandeerd!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.